•  
    • Prijavite se

    • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

    •  
    •  
    • Vesti

    • Divac omladinski fond Lazarevac podržao 9 projekata i raspisao drugi krug konkursa

      15.septembar 2014.

      Prvi krug Konkursa za projekte mladih „Divac omladinski fond“  Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Gradske opština Lazarevac uspešno je okončan. Na sastanku povodom finalne selekcije koji je održan 13.09.2014. godine članovi DOF-a su uz prisustvo: Željka Mitkovskog, predstavnika Fondacije „Ana i Vlade Divac“ i Slađane Ranković, predstavnika GO Lazarevac bodovali i rangirali 17 pristiglih projekata i to na osnovu sledećih kriterijuma: kvalitet ideje, učešće i vođstvo mladih, opravdanost utrošenog novca, potrba u zajednici i održivost i uticaj projekta. Takođe, članovi i članice Odbora DOF-a su se jednoglasno saglasili da je 55 minimum bodova koji projekat mora imati da bi bio odobren.

      U prvom krugu Konkursa odobreni su sledeći projekti:

      RB

      Naziv projekta

      Mesto

      1

      "Marko Kraljević i Musa Kesedžija“, pozorišna predstava za decu

      Lazarevac

      2

      Foto Profil

      Lazarevac

      3

      Izgradnja mini teretane

      Vrbovno

      4

      Obnova betonskog terena za male sportove

      Vrbovno

      5

      Pokrenimo mlade

      Lazarevac

      6

      Rock 'n' roll-om do urbanijeg Lazarevca

      Lazarevac

      7

      Svi na sport

      Lazarevac

      8

      Uredjenje sportskog terena

      Barzilovica

      9

      Uredjenje sportskog terena u Županjcu

      Županjac

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

      Drugi krug Konkursa


      Drugi krug konkursa za dodelu preostalih sredstava za projekte mladih će biti otvoren od 15. septembra do 30. septembra 2014. godine.

      Pravo prijave na konkurs imaju sve formalne i neformalne grupe mladih od 15 do30 godina sa teritorije Gradske opštine Lazarevac. Grupu mora činiti najmanje petoro mladih.

      Divac omladinski fond podržava projekte u vrednosti od 40.000,00 do 80.000,00 dinara u najrazličitijim oblastima: kultura, sport, zdravlje, bezbednost, obrazovanje, ekologija, umetnost, aktivizam i dr. mladi koji se prijave na konkurs su u obavezi da samoinicijativno obezbede najmanje 50% od iznosa za koju su aplicirali, na primer ako apliciraju za 80.000,00 dinara moraju obezbediti 40.000,00 dinara koji se dodaju na traženi iznos. Tih 50% sredstava mogu biti i u vidu usluga, robe, materijala od pojedinaca ili kompanija, što znači da ne moraju biti isključivo novčana sredstva.

      Svi zainteresovani mogu posetiti fejsbuk stranicu Divac omladinski fond Lazarevac -https://www.facebook.com/doflazarevac na kojoj mogu pronaći sve potrebne informacije o načinu apliciranja, koje se vrši na strani www.stvarnovazno.org/konkursi.

      Takođe za sve informacije možete se obratiti i članovima Odbora Divac omladinskog fonda na sledeći broj telefona +381640745198.

       

      Projekat Divac omladinski fondovi realizije Fondacija Ane i Vlade Divac u saradnji sa Gradskom opštinom Lazarevac. Realizaciju projekta u opštini Lazarevac podržao je Balkanski fond za deomkratiju (BTD).
       
      Projekat Divac omladinski fondovi Fondacija Ana i Vlde Divac realizuje u 9 opština u Srbiji uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), Instituta za održive zajednice (ISC) i Balkanskog fonda za deomkratiju (BTD).

       

    •