•  
    • Prijavite se

    • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

    •  
    •  
    • Konkursi

    • Divac omladinski fond - Vršac

      01.januar 0001.

      Pozivamo sve učenike srednjih škola u Vršcu da podnesu predloge projekata Divac omladinskom fondu do 12. februara 2016. godine 

      Svakim Divac omladinskim fondom upravlja deset članica i članova, mladih ljudi iz lokalne zajednice, koji imaju ulogu odbora koji raspisuje konkurse i odlučuje o finansiranju projekata grupa mladih sa teritorije te opštine.

      Projekat Divac omladinski fondovi u Vršcu realizuje Fondacija Ana i Vlade Divac u saradnji sa Opštinom Vršac i uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj, dok su sredstva za ovaj konkurs obezbeđena kroz Viabilitynet projekat koji realizuje Via Fondacija iz Praga.

      Ko može podneti predlog projekta?

      - Grupa od 40 učenika/ca iz bilo koje srednje škole sa teritorije opštine Vršac. U okviru ove grupe, 5 učenika/ca čini tim koji će biti nosilac projekta.  

      Šta Divac omladinski fond podržava kroz ovaj konkurs?

      - Projekte vrednosti do 135.000 dinara koji se realizuju u školi (u zajedničkim prostorijama), u školskom dvorištu ili u parku u blizini škole, a koji imaju za cilj poboljšanje uslova za ugodnije provođenje vremena đaka tokom boravka u školi.

      - Projekte koji uključuju podršku pojedinaca i lokalnih kompanija realizaciji projekta

      - Originalne, zanimljive i korisne projekte koje podstiču veliki broj učenika i sugrađana da se uključe u realizaciju projekta i budu aktivni članovi razvoja lokalne zajednice;

      - Projekte koje odgovaraju na konkretne potrebe mladih u školi i imaju značajan uticaj na kvalitet boravka u školi i motivaciju đaka da učestvuju u akcijama koje doprinose kvalitet njihovog školovanja 

      - Projekte za koje će mladi obezbediti pisanu podršku iz zajednice, od pojedinaca i/ili kompanija, u uslugama, robi i/ili finansijskim sredstvima. Podrška mora iznositi najmanje 30.000 dinara, bez obzira na iznos koji se traži od Divac omladinskog fonda Vršac. Ovaj iznos ne može biti obezbeđen od strane škole.  

      Obrazac potvrde o doprinosu možete da preuzmete ovde.      

      Šta Divac omladinski fondovi ne podržavaju u okviru ovog konkursa?

      - Projekte pojedinaca, političkih partija i javnih institucija;

      - Projekte i aktivnosti sa primarno humanitarnom svrhom;

      - Projekte koji pozivaju na bilo koji oblik nasilja i diskriminacije i promovišu alkohol, droge ili nezdrav način života;

      - Honorare za realizatore projekta;

      - Stipendije;

      - Nabavku učila i druge opreme - računara, tableta, telefona, muzičke i video opreme (ozvučenja, kamera, foto aparata i sl.)

      - izradu softvera

      - tehničko opremanje kabineta

      Kako i do kada podneti predlog projekta?

      Zainteresovani učenici mogu popuniti formu predloga projekta koju mogu preuzeti ovde  i poslati ga isključivo kroz popunjavanje formulara u nastavku strane.

      Predlozi projekata dostavljeni na bilo koji drugi način ili poštom neće biti uzeti u razmatranje.

      Uz svaki poslati predlog projekta, neophodno je priložiti pisanu podršku i dozvolu direktora/ke škole.

      Iz jedne škole može stići više reazličitih predloga projekata.

      Krajnji rok za dostavljanje predloga projekata 12. februar 2016. 

      Šta nakon prijave predloga projekta?

      Nakon zatvaranja konkursa članovi i članice Divac omladinskog fonda uradiće prvi krug selekcije. Ukoliko Vaš projekat prođe prvi krug selekcije bićete obavešteni do 29. februara 2016. i bićete pozvani na intervju. Na intervju je potrebno da dođe najmanje 5 članova vašeg tima koji su navedeni u predlogu projekta.

      Ukoliko vaš projekat ne bude prošao prvi krug selekcije, bićete obavešteni o razlozima ovakve odluke od strane odbora Divac omladinskog fonda.

      Ako budete podržani, kad počinjete s projektom?

      Predviđeno je da se svi podržani projekti realizuju u periodu od

      1. marta  do 31. maja  2016. godine.

       

    •