•  
    • Prijavite se

    • Prijavi se uz pomoć svog Facebook naloga

    •  
    •  
    • Vesti

    • Realizovano 15 omladinskih projekata "Stvarno važne promene"

      30.avgust 2013.

      Fondacija “Ana i Vlade Divac” u okviru konkursa za omladinske projekte “Stvarno važna promena”, realizovanog uz podršku Balkanskog fonda za demokratiju, podržala je 15 omladinskih projekta uz pomoć kojih mladi rešavaju probleme u svojoj lokalnoj zajednici. Svi projekti podržani su sa po 1.000 dolara.

       

       

      Tokom prethodnih 6 meseci mladi iz 12 gradova u Srbiji realizovali su projekte koji su dobili najviše ocene među 122 prijavljena projekta.

      Tako su, između ostalog, postavljeni kontejneri za odlaganje limenki u osnovnim školama u Sremskoj Mitrovici i kante za reciklažu baterija u Čačku, kreirane dve Android aplikacije za učenje znakovnog jezika i pristup informacijama o pravima, promovisano volontiranje srednjoškolaca i vršnjačka edukacija sa mladima u Zvečanskoj,  studenti medicine pomogli deci da se oslobode straha od lekara i steknu zdrave navike u okviru “Bolnice za medvediće”, održan prvi TweetUp u Kruševcu i kreirana brošura o bezbednom i korisnom korišćenju interneta, kreirana platforma za crowdfunding pomozimozajedno.rs.

      U okviru web platforme za omladinske konkurse „Stvarno važno“do sada je podržano 37 omladinskih projekata uz podršku Instituta za održive zajednice (ISC), USAID-a, Balkanskog fonda za demokratiju i kompanija Hyatt Regency Beograd, Societe General banka, magazin Lepota & Zdravlje, Carlsberg Srbija, KPMG, Mc Donald’s, DSV Road Srbija, Nelt, Akva butik, G4S, Arena Sport, Coca Cola HBC Srbija, Microsoft Software, Smartvision i Brian Lack.

      Trenutno je u toku selekcija 15 novih projekata u okviru konkursa “Zdravo internet” koji se realizuje uz podršku Fondacije za otvoreno društvo.

      Fondacija „Ana i Vlade Divac“ razvila je online platformu stvarnovazno.org kako bi omogućila uspostavljanje direktne veze između mladih ljudi i omladinskih organizacija sa jedne strane i kompanija sa druge. Na ovoj način, mladima se omogućava da putem konkursa na različite teme dobiju sredstva i podršku za unapređenje svog položaja u lokalnoj zajednici.

      Pozivamo kompanije da nam se priključe i podrže inicijative mladih iz lokalnih zajednica, kako bi pomogli njihovo osnaživanje i i ulogu u društvu.

      Za više informacija, posetite www.stvarnovazno.org/svpromena

    •